Yksilöterapia

Yksilöterapia

Yksilöterapia on aina henkilökohtaista ja siinä käydään sinun tarpeidesi mukaisesti aiheita läpi sen mukaan, mikä sinusta tuntuu hyvältä. Tutustumme yhdessä elämäsi eri vaiheisiin ja muutoskohtiin sekä tutkimme niiden aikana esiin nousseita tunteita.

Milloin voin hakeutua yksilöterapiaan?

Jokainen kulkee elämänsä aikana erilaisten koettelemusten läpi, joista useista selvitään pelkästään itsestään parantuvilla kolhuilla ja elämänkokemuksen karttumislla. Jos sinusta kuitenkin tuntuu siltä, että omat voimat eivät tunnu riittävän tai haavat paranevan, voi olla syytä kääntyä terapeutin puoleen. Jokainen ihminen ja elämäntilanne on erilainen, joten yksilöterapiassa tutustutaankin juuri sinuun ja sinun elämääsi. Ei haittaa, vaikka sinulla ei terapiaan hakeutuessasi olisikaan selkeää nimeä vaivallesi tai käsitystä siitä, miksi elämäsi on muuttunut raskaammaksi. Muista, että sinä tiedät parhaiten, milloin apu on tarpeen.

Mitä yksilöterapiassa tehdään?

Yksilöterapia rohkaisee sinua ottamaan vastuuta omasta elämästäsi ja valinnoistasi. Kun yhteys omaan itseen löytyy ja vahvistuu, vaikuttaa se itsetuntoa kohottavasti kaikilla elämänalueilla. Yksilöterpia voidaan toteuttaa myös taideterapeuttisesti.

Mitä taideterapia on?

Taideterapia on keino etsiä ja löytää uusia näkökulmia tähän hetkeen tai menneisyyden tapahtumiin esimerkiksi maalaten. Maalauksia ei voi tulkita kukaan muu kuin kuvan tekijä itse ja maalaukset toimivat peilinä, jonka avulla voi oivaltaa yllättäviäkin asioita omasta elämästään.

Taideterapian tavoitteena ei ole visuaalisesti kaunis lopputulos, vaan tärkeintä on lopputulokseen johtanut prosessi ja se, miltä työn tekeminen tuntui. Parhaimmillaan luova matka auttaa löytämään, oivaltamaan ja auttamaan. Taideterapeuttisesti maalaten sinulta ei vaadita minkäänlaista taiteellista lahjakkuutta, sillä me kaikki osaamme. Maalaaminen tekee hyvää meille kaikille.

Työn valmistuttua kukin prosessoi työtään omalla haluamalla aktiivisuudella. Voit siis itse valita, kuinka avoimesti haluaa teoksestaan kertoa.

Tutustu myös muihin terapiamuotoihin
Katso tulevat ryhmämme

Valikko