Eroanko.fi -ryhmä

Eroanko.fi

Eroanko.fi -ryhmä on toiminnallinen, terapeuttisesti ohjattu 10 kerran prosessiryhmä henkilöille, jotka pohtivat eroa tai ovat jo kokeneet eron. Ryhmän tavoitteena on lisätä ymmärrystä itsestä ja hahmottaa omaa elämäntarinaa, sekä sen vaikutuksia tähän tai menetettyyn suhteeseen. Hyvin usein suhteen kriisissä onkin kysymys henkilön itsenäistymisprosessista, omasta kasvusta ja identiteettikriisistä.

Ryhmässä työskennellään yksin, parina ja yhteisesti ryhmässä. Ryhmä alkaa alkutehtävällä ja jokaisella kerralla ryhmäläinen saa välitehtävän seuraavaa kokoontumiskertaa varten.

Parisuhteessa on oikeastaan kolme erillistä tarinaa; kummankin kumppanin oma elämäntarina sekä jaettu yhteinen tarina. Jokainen suhteessa elänyt tietää, ettei puolisolla ole aina samat näkemykset siitä, mikä on ollut elämässä tai omissa kokemuksissa merkittävää. Me tiedämme toisistamme vain sen, minkä suostumme jakamaan ja kaikki loppu on tulkinnanvaraista. Myös kumppaneiden käsitys siitä, mikä on toiselle tärkeää ja merkityksellistä, voi olla erheellinen. Ihmisillä on taipumus uskoa ja kuvitella, että toinen kokee samat asiat suurin pirtein samalla tavalla kuin itse. Todellisuudessa kokemuksemme ovat yksilöllisiä ja ainutlaatuisia, joten ainoastaan puhuminen, jakaminen, selkeä vuorovaikutus ja yhdessä kokeminen tekevät niistä yhteisiä. (Koskisuu & Kulola).

Kokoontumiskertojen aiheet ovat:

  1. Tutustuminen, kurssin sisältö, kriisiteoria, sopeutumisteoria
  2. Oman tarinan kohtaaminen, minä suhteessa sinuun
  3. Tunteet ja kiintymyssuhde
  4. Tunteet, tarvitsevuus, kehon viestit ja sisäinen lapsi
  5. Kenen elämää elät, oma tahto ja rajat
  6. Suhteiden näyttämöt
  7. Seksuaalisuus
  8. Minäkuva ja itsetunto
  9. Yksin, yhdessä, ero, erossa, erovanhemmuus
  10. Minun laatuni

Vaikuttaako Eroanko.fi -ryhmä mielenkiintoiselta, mutta et ole vielä aivan varma sopiiko se sinulle? Ota meihin yhteyttä ja kerromme sinulle lisää ryhmästä.

→ Tutustu myös muihin ryhmiimme

→ Seuraa meitä Facebookissa, jossa jaamme ajankohtaista tietoa uusimmista ryhmistä sekä vinkkejä mielen hyvinvointiin.

Valikko